Translate this page

 

Scale Hall Nursery was acquired by the present owner in April 2015 and a programme of refurbishment and improvement began immediately. below are details of the significant changes that will be occuring in the future:
Action
Reason
Completed
Redecoration and redesign of reception area More welcoming environment for children, parents, visitors and staff September 2018
Redesign and refurbish main play room To improve facilities and play oportunities for children  
Redesign and refurbish front play room To improve facilities and play oportunities for children April 2019
Refurbish outside play area To provide a safe and secure environment for staff and children to enable them to develop appropriately. July 2018
Replace former 1st floor bedroom with a sensory room Specifically aimed at younger children and those with special needs but will be used by all children January 2018
Install water play area in main playroom To improve facilities and play oportunities for children August 2018
Create staff workstation in former kitchen To improve staff facilities and provide greater supervision of children August 2018
Install new kitchen To improve hygiene standards and accessibility January 2018
Remove partition wall between utility room and playroom To allow the creation of a new kitchen December 2017
Replace windows at first floor rear. To reduce energy usage and condensation within the building. September 2017
Provide new staff/meeting room on the 1st floor To provide dedicated staff facilities and meeting room. November 2017
Provide new staff kitchen on the 1st floor To provide dedicated staff facilities. November 2017
Redesign first floor bathroom To provide children's toilet and seperate staff toiletstaff November 2017
Install automatic fire alarm system To increase the safety of staff, children and visitors November 2017
Remove ground floor staff toilet To provide access to first floor October 2017
Obtain planning permission to develop first floor flat to provide additional facilities for staff and children To conform with planning laws April 2016
Refurbish treehouse To provide a safe and secure environment for children to enable them to develop appropriately. March 2016
Initial redecoration and redesign of ground floor play rooms Safer and more welcoming environment for children and staff August 2015
Install suspended ceilings to playrooms More welcoming environment for children and staff April 2015

 

home, information, curriculum, local offer, calendar, fees, staff, newsletters, policies, action plan, location, contact.